Foto: Johnni Isaksen

Lufthavn: Kæmpe fordel med hurtigere tog

Aalborg Lufthavn ytrer stor glæde over forbedringen af togdriften fra Aalborg til Aarhus. Direktøren forventer flere udenrigsrejsende.

Inden 2020 skal jernbanestrækningen mellem Aalborg og Aarhus forbedres væsentligt. Det er nemlig planen, at turen kun skal tage én time. Og det vækker glæde i Nordjyllands lufthavn.

- Det er en rigtig stor fordel for os. Måske mister vi nogle passagerer på indenrigsflyvningerne, men det vil helt sikkert også styrke os på vores udenrigsrejser, når aarhusianerne kan komme hurtigere til Aalborg Lufthavn, siger direktør Søren Svendsen til TV2/Nord.

Et andet alternativ til toget er bussen, men heller ikke her er der bekymring at spore.

- Der sker måske et fald af passagere, men vi kan omstille os meget hurtigt. Desuden forventer vi fra næste år at reducere køretiden fra Aalborg til København til kun fire timer - og så vil vores pris være markant billigere end togets. Så vi frygter ikke den hurtigere forbindelse, siger direktør i Abildskou Busser, Jess Abildskou, til TV2/Nord.

Planen er, at der skal indføres timedrift, så det kun vil tage én time mellem hver af Danmarks fire største byer. Folketingsmedlem Rasmus Prehn (Soc.Dem.) forventer ikke, at prisen stiger samtidig, da Folketinget har vedtaget, at der skal sikre billig kollektiv trafik i fremtiden.

Togdriften skal være indført inden 2020.