LIGE NU:

Lufthavn oplever stort passagerfald

Markant færre passagerer benyttede Aalborg Lufthavn i november end i samme måned sidste år.

November bød på et stort passagerfald for Aalborg Lufthavn. 101.882 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i sidste måned, og det er 13.549 færre end i november 2013.

- Traditionelt set er november måned en lidt speciel måned. Sådan lidt mellem sommer - og vinter sæsonerne. Ruteflyene overgår til vintertrafik, og vintercharter-rejserne tager først rigtig fart i december og januar. Derudover har vi i år været udfordret af, at der har været færre udbudte sæder på ruten mellem Aalborg og København, lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Faldet i sæder mellem Aalborg og København kommer til udtryk i antallet af passagerer på lufthavnens indenrigsruter. Her oplevede Aalborg Lufthavn i november et fald på hele 14,9 procent i forhold til samme måned sidste år.

Langt flere rejste på charterferie fra Aalborg i år sammenlignet med sidste år, men denne stigning var langt fra stor nok til at redde lufthavnens samlede tal, som viste et fald på 11,7 procent i antallet af passagerer i forhold til november sidste år.