00:52

Foto: Lars Lyngdahl

1 af 2

Lufthavns-direktør: Glædelig nyhed for nordjyderne

Nyheden om Lufthansas indtog i Aalborg Lufthavn vil betyde øget konkurrence til gavn for nordjyderne.

Direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen har kun gode ting at sige, efter at det onsdag kom frem, at Lufthansa fra 30. marts 2015 vil flyve fra Aalborg til Frankfurt to gange om dagen.

- Det kommer til at betyde meget både ud af Nordjylland og også indad. Tyskerne, som jo kender Nordjylland rigtig godt, vil kunne lade Mercedesen blive hjemme og så flyve herop, siger direktøren.

- Men det vil betyde mere ud af landsdelen. De afgangstidspunkter Lufthansa får, kommer til at passe perfekt med stort set alle deres ruter videre øst på i verden, siger Søren Svendsen.

Aftalen er et scoop for Aalborg Lufthavn, der for fem år siden iværksatte en strategi om at tiltrække mere international flytrafik.

For tre år siden begyndte man at høste udbyttet på den strategi, da KLM kom til Aalborg med to daglige flyvninger til Amsterdam. Siden er Türkish Airlines kommet til og nu altså Lufthansa. Et mål, man har arbejdet hen mod i tre år. Og som kommer kunderne til gode.

- Der er ingen tvivl om at når Lufthansa kommer, vil de og KLM konkurrere om kunderne, og det betyder lavere priser, siger direktøren.