Foto: Josep Lago, Scanpix

02:27

Ryanair er på vej ind i Aalborg Lufthavn og direktøren ser frem til samarbejdet. Men for halvandet år siden var holdningen til Ryanair den stik modsatte.

1 af 2

Lufthavnsdirektør om Ryan Air-aftale: Andre vinde blæser nu

Aalborg Lufthavn-chefen Søren Svendsen sagde for blot to år siden, at Ryan Air med deres betingelser ikke ville komme til at flyve fra Aalborg Lufthavn.

Der er kun få måneder til at Ryanair står på listen af flyvafgange fra Aalborg Lufthavn.

- Der er andre vinde, der blæser nu, og vi har fået en fornuftig aftale med Ryanair, siger Søren Svendsen, lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn. 

Men hos Søren Svendsen var holdningen tilbage i 2015 en helt anden, når talen faldt på Ryanair. Dengang sagde han til dagbladet Information:

- Med vores forretningsmodel her i Aalborg, der hænger det slet ikke sammen. Vi ville ikke kunne få økonomi i lufthavnen, hvis det skulle være på deres betingelser, sagde han dengang. 

Hvorfor vender du pludselig på en tallerken? 

- Det gør jeg, når vi får et tilbud, som er sammenligneligt med andre luftfartsselskaber, siger Søren Svendsen. 

Ifølge Søren Svendsen er det nemlig lykkedes at lande en aftale med Ryanair, der for eksempel ikke får indflydelse på parkeringen i lufthavnen - noget som Ryanair ellers er berygtet for.

- Det der med at få andel i parkeringsafgiften, duty free, food and beverage - så har det ikke haft gang på jorden. Det er der ingenting af, siger Søren Svendsen. 

Gratis parkering har i flere år været et af lufthavnens mest markante varemærker - og hidtil en tungtvejende grund til, at et samarbejde med Ryanair ikke kunne komme på tale.

Tør du garantere, at der bliver ved med at være gratis parkering i Aalborg Lufthavn? 

- Jeg tør godt at garantere at det bliver sådan i mange år fremover - men jeg kan ikke garantere for hvad der sker når jeg ikke er her mere - men så i den tid du er her? - ja, der tør jeg godt garantere det, siger han. 

Ifølge Søren Svendsen har lufthavnen de seneste otte år løbende haft forhandlinger med Ryanair - forhandlinger, der altså nu er mundet ud i tre ugentlige afgange - tilsyneladende uden nævneværdige ændringer i Aalborg Lufthavn.

Hører jeg dig sige, at Ryanair har bøjet sig for Aalborg Lufthavn? 

- Det vil jeg ikke stå og prale med eller sige noget om - vi har fundet hinanden i en god forretningsmæssig aftale - jeg går ud fra, at den er god for Ryanair. Den er i hvert fald god for os, slutter Søren Svendsen.