02:06

Q8 Aars lukker snart. Den ændrede lukkelov gør nemlig livet surt for de mindre butikker. Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Lukkelov truer tankstationer

Ændringen af lukkeloven gør ondt på mindre forretninger. Både Q8 og Statoil fortæller, at deres tankstationer mister kunder og omsætning. Derfor lukker Q8 i Aars nu efter 23 år.

På tankstationen Q8 i Aars er Britta Jensen på fornavn med kunderne - men hverdagen i nærkontakt med kunderne er meget snart et overstået kapitel.

Den 17. februar lukker og slukker hun butikken efter hele 23 år.

- Det bliver måske lidt tomt, at jeg ikke har kunderne og mit personale - det vil jeg komme til at savne rigtig meget, siger Britta Jensen.

Ændringen af lukkeloven tillader alle butikker at holde åbent 24 timer i døgnet - og det altså går ud over de små forretninger. Både Q8 og Statoil oplever, at deres forretninger i Nordjylland er pressede efter loven blev ændret.

- Vi kan jo ikke rigtig konkurrere med supermarkederne og deres priser, siger Britta Jensen.

Nu er priserne på mange af varerne sat ned til halv pris, så hylderne kan blive ryddet.

Kort før jul fik medarbejderne beskeden om at butikken skal lukke.

- Jeg har fået nyt arbejde, men derfor ville jeg jo gerne være blevet her for jeg kan jo rigtig godt lide at være her, siger ekspedient, Tina Kramer Andersen.

I årenes løb har Britta Jensen oplevet en del. Blandt andet hvordan varesortimentet har ændret sig - og så blev tanken nærmest forvandlet til en blomsterbutik, da forretningen fik sig sin helt egen blomsterafdeling.

Men det er alt sammen ved at være slut. Om godt en måned drejer Britta Jensen nøglen i butikken en sidste gang.