Lukning af tandklinik skal i høring

02:07

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Borgerne i Fjerritslev er stærkt utilfredse med Jammerbugt Kommunes planer om at lukke byens tandklinik. Nu er sagen pillet af dagsordenen for kommunalbestyrelsens møde i morgen, da sagen fejlagtigt ikke har været i høring.

Borgerne i Fjerritslev føler sig ikke hørt i sagen om lukningsplanerne vedrørende tandklinikken i byen. Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune planlægger at lukke tandklinikken i Fjerritslev i det første halvår af 2012.

Punktet var indtil i dag på dagsordenen for kommunalbestyrelsesmødet i morgen, men i løbet af de sidste dage er der blevet sået tvivl om, hvorvidt kommunen har overholdt kravene omkring høringsrunder, og derfor er planerne nu midlertidigt udsat.

Børne- og Familieudvalgets beslutning om lukningen har bragt sindene i kog hos flere beboere i Fjerritslev, som ikke føler sig hørt i processen.

Hvis klinikken lukker, vil det betyde, at de ca. 2000 brugere i stedet skal tage turen til tandklinikken i Brovst for at få lavet tænder.

- Jeg synes ikke, at vi har haft nogen mulighed for at komme med vores mening om sagen, siger Mille Sundstrup, der talskvinde for en sammenslutningen af seks skolebestyrelser i Fjerritslev.

- Det vil få stor betydning for lokalsamfundet herude, hvis forældre skal til at køre børnene til Brovst, hver gang de skal have lavet et hul, siger hun.

En borgerbevægelse med blandt andet Mille Sundstrup i spidsen har startet en underskriftindsamling imod en lukning af klinikken. Indtil videre har op imod 2000 skrevet under.

Formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune, Søren Brink (K), siger til TV2/NORD, at fejlen, som kommunen har lavet, er, at ældre- og handicaprådets mening ikke er blevet hørt. Derfor starter en høringsrunde altså, hvor alle har mulighed for at komme med indsigelser imod en eventuel lukning af tandklinikken.

Borgmester Mogens Gade (V) oplyser, at den endelige beslutning om klinikkens fremtid skal tages i januar eller februar 2012.

Forsiden lige nu