LIGE NU:

Lun luft over Danmark: Torsdagen begynder med sol og op til ti grader

Der er mere end almindelig lun luft over Danmark i denne sidste uge af februar, men i den vestlige del af Nordjylland kan temperaturen i løbet af torsdag eftermiddag falde fra ti til fem grader.

Resten af det nordjyske vil ifølge TV 2 Vejret nyde godt af de sydlige vestlige vinde med varme og en temperatur på omkring ti grader.

Og det er måske godt nyt med så forholdsvis høje temperaturer for årstiden - også set i lyset af coronasmitten. For en af de ting, der kan hjælpe på smitteudviklingen og muligheden for åbning af mere af samfundet, er, hvis vi får et lunt og solrigt forår.

- Hvis vi får et mildt forår, så folk er mere ude, og at det har en god effekt på smittetallene, skal der selvfølgelig åbnes mere, sagde Magnus Heunicke på et pressemøde onsdag formiddag.

Sidste år hjalp det uomtvisteligt meget på smitteudviklingen, at foråret var rekord solrigt og altså bød på gode forhold til at mødes udenfor.

Tørvejr og en del sol den næste uge Foto: TV 2 Vejret
Tørvejr og en del sol den næste uge Foto: TV 2 Vejret


TV 2 Vejrets syvdøgnsskema viser vejr præget af højtryk og tørvejr.

Det bliver dog lidt køligere fra fredag, da vinden drejer i vest. Solen ser dog ud til at skinne meget både fredag og lørdag, men blæsten gør, at man fredag skal sidde i læ for at opleve det forårsagtigt.

Lørdag kommer helt sikkert til at føles som forår med ret svag vind og temperaturer op til 11-12 grader.

Søndag er lidt en joker, da et mindre læ-lavtryk kan give flere skyer i dele af landet.

I den nye uge begynder detaljerne at være usikre. Det betyder, at vindretning og eventuel tågedannelse er usikre.

Det ser sikkert ud, at vi får højtryk og tørvejr, samt ret svage vinde helt frem til onsdag 3. marts.

Hvor meget sol, der kommer, er altid behæftet med usikkerhed i det tidlige forår, og det betyder meget for, hvordan vejret opleves.

Er der skyer og fem grader eller sol og ti grader, det kan være helt afgørende for vores forårsfornemmelser, skriver TV2 Vejret.