LIGE NU:

Lundergårdskolen i Hjørring i top tre

Lundergårdskolen i Hjørring har i flere år kæmpet med rygtet som en skidt skole med mange sociale og sproglige problembørn - men virkeligheden er en anden. Skolen kan nu prale med at være kåret som Nordjyllands tredje bedste skole i en ny undersøgelse - m

Det er tænketanken CEPOS, der står bag undersøgelsen, der så at sige har "renset" elevernes karakterer for sociale og økonomiske baggrunde. Således er det undervisningseffekten, der rykker Lundergårdskolen ind på en tredjeplads blandt folkeskoler i det nordjyske.
Omkring 20 procent af skolens elever er to-sprogede, og hele 23 forskellige nationaliteter er at finde i klasselokalerne på Lundergårdskolen.

- Jeg ved ikke, om vi har de bedste lærere, men vores lærere er i hvert fald dagligt nødt til ikke bare at tænke på at undervise forskellige, men også gøre det. De er nødt til at forholde sig til forskelligheden, til at se på hvordan man får det enkelte barn til at fungere bedst muligt og undervise efter at opnå det optimale resultat for hver enkelt, siger skoleinspektør Karsten Poulsen.

Han understreger, at den gode placering også skyldes et godt socialt liv på skolen og elever og lærere i mellem, ligesom forældreinteressen og -engagementet spiller store roller i at få det hele til at gå op i en højere enhed.
- Jeg er stolt af placeringen, men tager nu trods vores skoles flotte status forbehold, jeg synes, det er langt mere interessant at se, at næsten 98 procent af vores afgangselever vælger en ungdomsuddannelse og faktisk klarer sig rigtigt godt efterfølgende ude, med en solid og god baggrund her fra Lundergårdskolen, siger Karsten Poulsen.

Undersøgelsen fra tænketanken CEPOS placerer Mellervangskolen i Aalborg på en 14. plads, Solsideskolen i Aalborg på en 20. plads og Lundergårdskolen i Hjørring på en 26. plads - ud af landets 1206 undersøgte skoler.