Lungetjek på Orskov Yard

Danmarks Lungeforening og Sygehus Vendsyssel tjekker ansatte på Orskov for KOL, de er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark.

<b>International KOL-dag</b>
På den internationale KOL-dag, som i år er onsdag den 14. november, bliver der hvert år i samarbejde med Danmarks Lungeforening, afholdt forskellige arrangementer rundt om i landet. Her inviteres interesserede til at få undersøgt deres lungefunktion.

<b>Lungetjek</b>
I år har lokalforeningen af Danmarks Lungeforening i Region Nordjylland i samarbejde med Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn, for første gang i Danmark valgt at placere KOL-dagen på en større lokal arbejdsplads.

<b>Orskov Yard</b>
Orskov Yards A/S har velvilligt givet mulighed for, at alle ansatte mellem kl. 12.00 og 15.30 kan få målt deres lungefunktion for eventuelt at afsløre en mistanke om KOL.

<b>Lungefunktionsprøve</b>
- De blandt Orskov Yards ansatte, der på KOL-dagen præsterer en lungefunktionsprøve, som tyder på KOL, vil vi opfordre til at henvende sig til deres egen læge til videre undersøgelse, understreger Carl Nielsen, overlæge på Lungemedicinsk Afdeling.

<b>Risikoarbejdspladser</b>
Formålet med undersøgelsen på Orskov Yard er at vurdere, om der er øget forekomst af personer med KOL på "risikoarbejdspladser".

<b>200.000 danskere med KOL</b>
Omkring 200.000 danskere har fået diagnosen KOL, og det anslås, at et tilsvarende antal har sygdommen uden at vide det. KOL er den fjerdehyppigste dødsårsag i Danmark.

Hver dag dør ti danskere af sygdommen.