LIGE NU:

Lydavis truet af lukning

Mariagerfjord Kommune vil lukke Hobro lydavis efter 20 år. De svagtseende må fremover selv skaffe sig de lokale nyheder. Det har fået handicaprådet til at klage til Mariagerfjord Kommune.

Kent Broe Rasmussen har kikkertsyn og kan ikke selv læse sin avis. Derfor får han hver uge et kassettebånd fra Hobro Bibliotek med ugens lokale nyheder.

- Det er vigtigt at vi har en lokal avis, så man som handicappet kan følge med i hvad der sker i lokalsamfundet, siger Kent Broe Rasmussen

Uden lydavisen ville Kent Broe Rasmussen få svært ved at holde sig orienteret om begivenheder i Hobro.

- Hvis man som handicappet gerne vil føle sig en del af samfundet, så er det vigtigt at man kan følge med lokalt, siger Kent Broe Rasmussen

Mariagerfjord Kommunes Biblioteker har valgt at lukke lydavisen for at spare 200.000 kroner.

- I forbindelse med et krav fra kommunen om at spare en stilling i budgettet for 2008, så skulle vi pege på nogle områder vi kunne neddrosle og så valgte vi at pege på lydavisen, siger Hans Ulrich Hansen, Bibliotekschef i Mariagerfjord Kommune

- Det er typisk, at det er de personer, som i forvejen er de svageste man rammer, siger formanden for handicaprådet i Mariagerfjord Kommune, Torben Jensen.

Antallet af abonnenter på lydavisen er faldet fra 70 til 35 gennem de sidste 8 år.

- Der er selvfølgelig en smertegrænse for hvor langt ned man kan komme, for at det giver mening, at lave en lydavis, siger Hans Ulrich Hansen.

Mariagerfjord Kommunes Handicapråd har klaget over lukningen af lydavisen til kommunens Kultur og Fritidsudvalg, der her til aften behandler sagen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er politisk flertal i Mariagerfjord Kommune for at lukke lydavisen, siger Torben Jensen.

Kent Broe Rasmussen kan hente hjælp hos familien, når han skal have sine nyheder, men han mener ikke man skal miste den personlige frihed, fordi man har et handicap.

- Min søde kone vil gerne læse for mig en gang imellem, men jeg vil da gerne selv kunne følge med og vælge, hvornår jeg skal have mine lokaler nyheder, siger Kent Broe Rasmussen.

På et møde i Mariagerfjord Kommune i aftes besluttede politikerne at lydavisen fortsætter med at udkomme - i hvert fald indtil næste møde i Kultur- og Fritidsudvalget til februar.