LIGE NU:

Lyn og kraftigt tordenvejr på vej

Det nærmer sig skybrud visse steder, når et regnfuldt tordenvejr mandag rumler ind over landet.

Efter en weekend med bragende solskinsvejr kommer der nu andre boller på suppen.

I løbet af mandagen trækker regnbyger ind over Danmark sydvest fra og byder på lynnedslag, tordenbrag og en hel del nedbør, oplyser TV2 Vejrcenter.
 
- Det er relativ kraftig torden vi får i dag, og der vil komme rigtig mange lynnedslag.
 
- Lokalt kommer der også meget store mængder nedbør, hvilket skyldes den varme og fugtige luft på forsiden af den koldfront, som nærmer sig Danmark fra vest.
 
- Men der vil være store lokale forskelle på mængden af nedbør, for nogle vil opleve, at der falder 30 millimeter, mens man 10 kilometer derfra måske kun får et par millimeter vand, siger meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejret.
 
Det voldsomme vejr kommer til at kunne mærkes i hele landet, men det starter hos jyderne.
 
- Uvejret opstår over Danmark i den varme luft. Vi forventer, at det først begynder i den sydvestlige de af Jylland lige inden frokosttid.
 
- I løbet af eftermiddagen spreder uvejret sig til hele landet, undtagen Bornholm, der dog godt kan blive ramt i aftentimerne.
 
- Bygerne trækker i løbet af dagen østpå, så når vi når ud på aftenen, vil det klare op i Jylland og på Fyn, fortæller Andreas Nyholm.
 
Temperaturerne vil efter opklaringen falde en del. Men inden uvejret bryder løs, vil man kunne opleve temperaturer på op til 27 grader.
 
- Tirsdag kommer solen ikke til at brage igennem ligesom den har gjort i weekenden, men det holder stort set tørt, måske med undtagelse af de østligste egne, hvor der er risiko for byger, fortæller Andreas Nyholm.
 
Temperaturmæssigt vil vi til den tid stadig komme til at ligge på den pæne side af de 20 grader, oplyser TV2 Vejret.