LIGE NU:

Lynaktion skal stoppe familievold

I et toårigt forsøg i Nordjylland skal der gøres op med den traditionelle håndtering af partnervold. De voldelige mænd skal også kunne dømmes til behandling i stedet for fængsel, skriver Politiken.

Om få uger sker det for første gang: Når politiet rykker ud til vold i hjemmene, nøjes betjentene ikke med skille parterne og eventuelt sende manden væk fra gerningsstedet - de har også et behandlingstilbud med til ham, skriver Politiet fredag.

Skriver han under på en kontrakt, bliver han inden for 24 timer kontaktet af et udrykningshold af behandlere, der kan hjælpe ham med at styre sine aggressioner.

Det er et led i Rigspolitiets indsats mod jalousi- og partnerdrab - som der er en halv snes af hvert år - og Nordjyllands Politi venter sig meget af projektet:

- Behandling kan hjælpe, men det handler om at komme med tilbuddet på et tidspunkt, hvor manden er motiveret. Det er han, når situationen er kommet ud af kontrol, og han kan se, at det kan gå endnu mere galt, siger politidirektør Jens Henrik Højbjerg, Nordjyllands Politi, til Politiken.

Vicepolitiinspektør Hans Chr. Albrechtsen fra politiet i Hobro peger på, at politifolk tit er frustrerede over at rykke ud til de samme hjem igen og igen - hvor kvinderne ofte ikke vil anmelde manden.

- Jeg hører kolleger sige: »Hvorfor flytter hun ikke bare fra ham?«. Men vi ved, at 60 procent af de voldsramte kvinder gerne vil bevare forholdet, og så er det klart, at de hellere vil have manden i behandling end i fængsel, siger Hans Chr. Albrechtsen til Politiken.