LIGE NU:

Lynges trænerdeadline skrider igen

AaB-spillerne må formentlig gå på sommerferie uden at vide, hvem der træner dem, når de møder igen, erkender Lynge Jakobsen.

Der bliver næppe megen sommerferie til Lynge Jakobsen. Mens de fleste andre nordjyder nyder varmen, skal AaB-sportsdirektøren nemlig finde en ny træner til de danske mestre, hvilket har vist sig sværere end først antydet. Det skriver sportsportalen spn.dk.

Først hed Jakobsens deadline 1. marts, så 1. april, så 1. maj. Nu erkender han, at han vil være glad, hvis
bare den nye træner er på plads, når hans spillere vender tilbage fra sommerferie den 26. juni.

- Det vil være godt at have det på plads, når sæsonen begynder. Så den 26. juni, når vi begynder at træne. Det er det optimale, siger Lynge Jakobsen til spn.dk.

Feltet snævres ind
- Det er først nu, man begynder at have en viden om, hvem der ikke indgår i truppernes fremtidsplaner og så videre. Vi har i et stykke tid bevæget os i navne. Nu skal vi til at bevæge os imellem nogle ganske få navne og finde ud af, hvem vi skal forsøge at få fat i, fortæller Lynge Jakobsen til spn.dk.

Sportsdirektøren fastholder stadig, at truppen skal suppleres med en angriber mere, selv om Simon
Bræmer i foråret har scoret flere vigtige mål og fået mere spilletid. Samtidig betyder sæsonafslutningen og trænerskiftet, at spillere som Simon Bræmer får en chance for at tilkæmpe sig en mere central rolle på holdet.

- Det betyder, at så er tavlen almindeligvis ren. Ikke helt, for der er nogen, der bærer noget med over fra sidste sæson. Men det er i hvert fald en mulighed for dem, der ikke spillede så meget sidste sæson at vise over
for den nye træner, at de er med. Det må Bræmer gøre. Det må Risgård gøre. Det må de gøre alle sammen. Det er svært at afgøre lige nu, hvem af de spillere, der var i vores trup i år, der slår på stortromme i næste sæson, siger Lynge Jakobsen til spn.dk.

Mota færdig i AaB En anden af truppens angribere, brasilianske José Mota, er højst sandsynligt færdig i klubben. Den tidligere Randers- og Viborg-bomber er udlejet til Molde i Norge.

- I og med, at vi har lejet ham ud i et helt år, så er det et signal om, at han ikke indgår i vores planer for næste sæson. Hvad der derefter sker, det er for tidligt at sige noget om nu, lyder det fra sportsdirektøren.

AaB-truppen går på sommerferie den 4. juni.