Det dårlige sommervejr rammer nu også lystbådehavnene. Lystsejlerne bliver væk, og det går hårdt ud over økonomien i havnene. Foto: Tommy Hald

Lystsejlere holder sig væk fra havnene

Det dårlige sommervejr rammer nu også lystbådehavnene. Lystsejlerne bliver væk, og det går hårdt ud over økonomien i havnene.

Hou Havn havde ellers lige bygget et nyt havnehus til 4,2 millioner kroner, for at lokke flere lystsejlere til. Men blæst og regn har fået hver tredje sejler til at blive væk.

-Det kommer til at betyde en lavere aktivitet. Så der er jo en bådebro eller to, som skal vente med at blive repareret eller fornyet, siger kassereren i Hou Havn, Keld Jul Vagner til TV2/NORD.

Hou Havn har en fast stab af sejlere, som betaler for at have deres båd liggende i havnen hele året.

-Men det der skal give os overskud, og mulighed for at drive havnen, det er jo gæstesejlerne, siger Keld Jul Vagner til TV2/NORD.

Metrologerne bliver ved med at love, at sommervejret er lige om hjørnet, men for havnen i Hou er det for sent.

-Vi kan håbe på, at vi kan få det samme antal sejlere som vi plejer i august, men at indhente 500, som vi er bagefter lige nu, det er for optimistisk. Det tror jeg ikke kan lade sig gøre, siger Keld Jul Vagner til TV2/NORD.

De Nordjyske lystbådehavne, som TV2/NORD har talt med, melder alle om en nedgang i gæstesejlere, dog ikke i samme størrelsesorden som havnen i Hou.