LIGE NU:

Må Spar Nord kalde sig lokalbank?

Højesteret tager på tirsdag stilling til, om ordet lokalbank kan navnebeskyttes, eller om det må bruges af Spar Nord.

Bankdirektører og filialmedarbejdere i Nordsjælland og Nordjylland vil tirsdag klokken 12 holde et vågent øje med Højesteret. For Danmarks øverste juridiske instans vil nemlig afgøre, om ordet lokalbank må bruges frit af alle eller kun af Lokalbanken i Nordsjælland. På papiret et banalt ord. Men i bankverden ni bogstaver, der er endt som en yderst principiel sag for såvel Spar Nord som Lokalbanken.
Lokalbanken har siden sommeren 2003 sat en stopper for, at Spar Nord har filialer rundt i landet, der for eksempel hedder Lokalbank Herning med Spar Nords logo placeret foran. Lige nu er det noget, de tænker meget over i Torvegade i Hillerød, hvor Lokalbanken har hovedsæde. For efter sejr i fogedretten i 2003 tabte Lokalbanken enstemmigt sagen i Sø- og Handelsretten.
- Det er da noget, der fylder en del lige nu. Det er vores navn, vi taler om. Det er det, vi driver bank under. Vi har opbygget det gennem mange år. Hvis vi ikke nyder en vis beskyttelse, så kan vi have brændt et hav af markedsføringsomkostninger af til ingen verdens nytte. Det kan vi ikke have. Det er helt principielt, siger bankdirektør Bruno Riis-Nielsen fra Lokalbanken.
I Aalborg sidder der også en bankdirektør og spekulerer over, hvad det ender med. Lars Møller fra Spar Nord kan godt huske, hvad det betød, da man tabte i fogedretten, så de nye tiltag i 2001 med Lokalbank Herning og Lokalbank Vejle måtte droppes.
- Når man får et fogedforbud, så får man ikke tid til at tænke sig som. Så skal du bare pakke dine skilte ned. Selv banale bannere til et cykelløb, og vi måtte destruere flere hundrede tusinder plasticposer. Det var selvfølgelig også lidt af et prestigetab, for banker er jo noget, man skal have tillid til, siger Lars Møller.
Spar Nord har gjort et erstatningskrav gældende over for Lokalbanken på omkring en million kroner, som man regner med at få, hvis afgørelsen bliver i stil med den, der faldt i Sø- og Handelsretten.
Den nordjyske bankdirektør fortæller, at de på trods af fogedrettens afgørelse har haft succes med at etablere 15 lokale banker siden, så tirsdagens afgørelse har ikke den store betydning for banken rent forretningsmæssigt.
- Kommercielt set fylder det ikke særligt meget. Det er mere noget, hvor man i en ledig stund har tænkt "Det var lige godt pokkers". Det vil da ærgre mig, hvis vi taber sagen. Men det betyder mere for alle de andre banker, der bruger ordet, siger Lars Møller.
Lokalbanken håber, at de juridiske vinde vender til deres fordel, men omvendt så mener nordsjællænderne også, at sagen skal stoppe her fremfor at bringe sagen videre til en EU-domstol.
- Vi lader Højesteret afgøre det her, og så retter vi ind efter, hvad man udtaler i øverste instans herhjemme, siger Bruno Riis-Nielsen.
/ritzau/

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

smuk_morgen_dronefoto_02.jpg

Meget sol og op til 11 grader på vinterens sidste dag

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

Til forsiden

Til forsiden