LIGE NU:

Mads Øland: AaB skal efterleve overenskomst

AaB skal betale de penge klubben skylder i feriepengesagen, selv om det truer klubbens eksistens, fastslår Spillerforeningens direktør Mads Øland.

Det er muligt, at AaB er i fare for at lukke som følge af Spillerforeningens krav i feriepengesagen. Uanset hvad skal de manglende feriepenge dog betales.

- Der er tale om et overenskomstkrav, så derfor står vi fast. Det er et obligatorisk krav, som klubberne skal efterleve, fastslår Spillerforeningens direktør Mads Øland over for TV2/Nord.

AaB oplyser i dag, at klubbens økonomiske situation er alvorlig som følge af feriepengesagen, og sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS vurderer, at klubben skal bruge en kapitalindsprøjtning på mellem 35 og 50 millioner kroner.

- Det er afgørende for os, at klubberne efterlever den overenskomst, vi har indgået med dem, men samtidig er det selvfølgelig ganske væsentligt, at arbejdspladserne bliver bevaret. Det ville være meget, meget ærgerligt, hvis den store fodboldklub i Nordjylland ikke kunne fortsætte, siger Mads Øland.

Selv om Spillerforeningen vil fastholde deres krav i feriepengesagen, vil foreningen være imødekommende over for AaB, så Superligaens øjeblikkelige toer stadig kan være med på højeste plan i fremtiden.

- Vi prøver at bygge bro over de to yderpunkter. Vi skal sikre efterbetaling til vores medlemmer, men samtidig sikre, at klubberne kan overleve. Det går ud på at få afviklet det på en måde, så klubberne i sidste ende kommer styrket ud, siger Mads Øland til TV2/Nord.