Pizza med skumfiduser var bare en af de nye retter, børnene på kræftafdelingen fandt på i dag. Foto: Anders Christian Rasmussen

Madværksted for kræftramte børn

Kræftsyge børn og unge kæmper ikke kun mod den dødelige sygdom, men også mod følelsen af håbløshed og manglende appetit og kvalme. Derfor var det måske heller ikke ligefrem supersund kost, der i dag blev lavet på afdeling 303 B på Aalborg Sygehus.

Meningen var nemlig at give patienterne madglæden tilbage på trods af den kvalme, som følger med kemoterapi. De unge patienter havde derfor overtaget hospitalskøkkenet og lavede pizzaer og P-tærter til dessert.

17-årige Nikoline Holm har lidt af leukæmi i over et år og er lige nu indlagt på afdelingen. Hun er glad for arrangementet.

- Det er en rigtig god idé og det er rigtig hyggeligt. Det er med til at få humøret op, fortæller hun til TV2/Nord.

To kokke hjalp til i køkkenet. Og det var nogle højst utraditionelle pizzaer, der kom på bordet. Chokolade-indsvøbte rejer og skumfiduser ovenpå bacon var et par af de nye smagsvarianter.

- Det betyder meget for os, at vi kan give børnene den mulighed for at stå derude i køkkenet. Mange kæmper sig ud af sengene, selv om de egentlig ikke kan, siger sygeplejerske Mette Mølgaard.

Madværkstedet var støttet af Spar Nord Fonden, men de tilbagevendende arrangementer mangler sponsorer ved udgangen af 2012.