LIGE NU:

Mælkemysterie skaber undren i branchen

Sagen om Hanne Mølgaard Sørensens mælk vækker undren flere steder i mælkebranchen.

Hos en af de største mælkeproducenter i Vendsyssel er det robotter, der tager sig af malkningen. Derfor stoler mælkeproducent Lars Pedersen altid på maskinerne, ligesom han stoler på Arlas mælkebil, der dagligt henter cirka ti-tusinde liter mælk fra hans besætning.

Sagen om Hanne Mølgaards egne målinger, der ikke stemmer overens med Arlas, har derfor gjort indtryk på mælkeproducenten.

- Jeg har aldrig hørt noget om andre mælkeproducenter, som har snakket om det her som et problem. Men vi skal have lidt nye problemer hele tiden, og det her er så et af dem, vi skal ligesom snakke om de næste dage, siger Lars Pedersen fra Brønderslev.

TV2/Nord fortalte i går om Hanne Mølgaard Sørensen, der ikke er enig med Arla om, hvor meget som hendes 11 jerseykøer leverer. Hanne Mølgaard Sørensen har fået hjælp til egenkontrollen af en kongelig måler. Alligevel passer tallene ikke med Arlas.

Det er typisk 20 til 25 liter mælk, Hanne Mølgaard Sørensen mener, at hun bliver snydt for, når mælkebilen afregner. Det svarer til cirka 20 procent af hendes produktion.

- Jeg føler mig snydt! Snydt for alle de liter, siger Hanne Mølgaard Sørensen.

Ifølge kredsformanden blandt Arlas andelshavere i Vendsyssel, så er det umuligt, at mælkebilen er skyld i uoverensstemmelsen.

- Der er offentlige krav om, at de skal testes med x antal måneders mellemrum, og derudover så laver Arla ugentlige tests selv, siger kredsformand i Vendsyssel Per Søndergaard, der også er medlem i repræsentantskabet hos Arla.

Hanne Mølgaard Sørensen vil nu klage over situationen til ankerådet i Arla.

Men om mælkegåden nogensinde bliver løst, er ikke til at sige.

- Jeg håber da, at man finder ud af, hvad der er op og ned i den her sag. For jeg synes, at der er rigtig meget mystik i det, siger Per Søndergaard.