Foto: Torben Lykke Larsen

Mælkepriser presset i bund

300 nordjyske mælkeproducenter mødtes torsdag. De er bekymrede over faldende mælkepriser.

300 mælkeproducenter mødes torsdag til årsmøde på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev for at diskutere den pressede situation i branchen.

Mælkeproducenterne er presset helt i bund. Arla har netop sænket afregningsprisen endnu engang, hvilket betyder, at alle budgetter starter med negativ afvigelse.

Udviklingen i både mælkepris, men også tårnhøje foderpriser er katastrofal ikke bare for mælkeproducenterne, men også for det danske samfund, mener mælkeproducenterne. Udover mælk, så er de nordjyske mælkeproducenter nemlig også med til at skabe 40.000 arbejdspladser i udkantsdanmark .

Det var et af de emner, formanden for Landbo Nords kvægudvalg, Ole Larsen kom ind på i sin beretning på mødet. Han har 180 køer på sin bedrift.

- Det er rigtig svært at se det positive i at være mælkeproducent for tiden. Det er frustrerende, at forholdet mellem foderpris og afregningsprisen på mælk fortsat bevæger sig længere fra hinanden, og at vi bare bliver ved med at betale mere for at fodre vores køer, men får mindre for vores mælk, siger Ole Larsen, der også er formand for LandboNords Kvægudvalg.