LIGE NU:

To mænd anholdt efter fyrværkeri-dødsfald

Nordjylland Politi har anholdt to mænd på henholdsvis 24 og 29 år i forbindelse med ulykkerne nytårsaften, der kostede tre mænd livet.

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd fra Hobro-området i forbindelse med efterforskningen af de to fyrværkeri-ulykker, der nytårsaften kostede tre mænd livet mens yderligere to personer ligger i respirator på Rigshospitalet.

De to anholdte er 24 og 29 år gamle og er sigtet efter straffelovens paragraf om at forvolde fare for andre.

Anholdelserne sker efter at Nordjyllands Politi torsdag har søgt oplysninger fra offentligheden, der kunne lede til kilden til de krysantemumbomber, der egentlig skulle detonere i mindst 100 meters højde, men som af endnu ikke fastlagte årsager detonerede på eller tæt på jorden, så tre mænd altså mistede livet.

Ulykkerne skete henholdsvis kort før og kort efter midnat i Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro. Ved den første af de to ulykker mistede en 37-årig familiefar livet mens det ved den anden ulykke var to mænd på henholdsvis 24 og 25 år der mistede livet. Ved samme ulykke blev yderligere to personer kvæstet. De ligger nu i respirator på Rigshospitalet.

Nordjyllands Politi vil i løbet af fredag afgøre om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.