To mænd bag kæmpe kriminalitetsstigning på Læsø

Foto: Ib William Christensen

Kæmpe stigning i kriminaliteten på Læsø kan forklares med to mænds gerninger.

Danmarks Statistik kunne tidligere på ugen berette, at antallet af straffelovsovertrædelser på Læsø var eksploderet - procentuelt.

Fra 2012 til 2013 steg antallet af straffelovsovertrædelser på Kattegat-øen med 53,1 procent, men hos lokalpolitiet i Frederikshavn kan man berolige øens borgere og politikere. Læsø er ikke blevet bundkriminel over natten.

Eller. Jo, det blev den. Stigningen kan nemlig tilskrives to specifikke dage i sommeren 2013. En julinat var en enkelt mand nemlig på indbrudstogt, og landbetjenten kunne dagens efter notere otte indbrud i boliger og erhverv.

- Vi tog DNA fra to af gerningsstederne og fik identiteten på en mistænkt tilbage, fortæller vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Frederikshavn Jens Møller Søgaard.

- Og han blev faktisk anholdt i Sverige i sidste uge, så nu skal svenskerne arbejde på at få ham dømt for indbruddene hernede også.

Læsø-kriminaliteten anno 2013 er også præget af en 67-årig psykisk syg mands hærværk mod to huse med en minigraver. Det skete 13. august og gik ud over to huse, hvoraf det ene var fredet.

Den 67-åriges togt med minigraveren resulterede i 15 sigtelser, og sagen er endnu ikke afsluttet.

Jens Møller Søgaard fortæller, at kriminaliteten på Læsø i øvrigt kan kategoriseres som småting.

- Det er småhærværk og tyverisager, og det er sommeren, hvor der er lidt flere mennesker samlet på øen, der er højsæson for sagerne, og så viser de her tal jo, at der skal meget lidt til at ændre billedet radikalt.

Forsiden lige nu