Foto: Tv2nord.dk

To mænd frikendt for voldtægt

Forsvarere ikke overraskede over Vestre Landsrets dom.

To mænd fra Rumænien er tirsdag i Vestre Landsret blevet frikendt i deres ankesag om en voldtægt, der skulle have fundet sted i Hobro i august sidste år.

I Retten i Aalborg blev de to mænd, der begge er i tyverne ellers fundet skyldige og hver idømt 15 måneders fængsel og udvisning af Danmark i 12 år.

Voldtægten skulle have fundet sted i en lejlighed i Hobro. Den forurettede forklarede i både by- og landsretten, at hun mødte de to mænd på Buddy Holly i Hobro. De gik senere alle tre til lejligheden og de to mænd skulle altså der have voldtaget kvinden.

I Landsretten fandt man det dog ikke bevist, at de to mænd havde gjort noget strafbart og alle seks dommere frifandt de to.

- Lige siden grundlovsforhøret har jeg haft en mavefornemmelse, der sagde mig, at de ikke havde gjort det, siger Lisbeth Pahl, der har repræsenteret den ene af de to mænd gennem hele sagen.

- Men jeg fik da helt mavepine af nervøsistet, da dommeren sagde: "Thi kendes for ret," og jeg var utrolig lettet, da de sagde, at de var frifundet, fortsætter hun.

Også Pia Nøddebo Jensen, der er forsvarer for den anden af de to mænd var glad efter dagens afgørelse.

- Jeg er ikke rigtig overrasket over frifindelsen. Dommerne lagde vægt på, at de tekniske beviser ikke kunne modvise de tiltaltes forklaringer, og så har man ikke fundet tilstrækkeligt grundlag til at fælde dom. Så det er meget glædeligt for min klient, siger hun.

De to mænd skal nu indgive et erstatningskrav for uberettiget varetægtsfængsling og tabt arbejdsfortjeneste.

- Jeg kan ikke huske de præcise takster, men det bliver til et pænt beløb, siger Pia Nøddebo.