LIGE NU:

Makienok: AaB er klart de bedste vi har mødt

Der var store roser til AaB fra dagens modstander Brøndby, som blev sendt hjem med et 0-2-nederlag.

Det bedste hold, Brøndby har mødt i denne sæson, er AaB. Det mener holdets angriber Simon Makienok i hvert fald, efter Brøndby søndag aften tabte med 0-2 på et fyldt stadion i Aalborg.

- Det er de bedste, vi har spillet imod. De har også vist, at det er dem, der er mest stabile og dem, der præsterer kontinuerligt over en længere periode og gør det bedst. Så i mine øjne er AaB helt klart dem, der gør det bedst, siger Simon Makienok.

- Deres spillestil udfører de til punkt og prikke, og de holder fast i spillestilen og har et meget højt bundniveau selv i svære kampe.

- Om det er et godt spillende hold, de møder, eller et fysisk stærkt hold, så er de gode til at spille sig ud af modstanderens pres, siger den lange angriber.

AaB spillede egentlig ikke deres bedste kamp søndag aften, men de gjorde altså det nødvendige mod et Brøndby-hold, som ikke greb sin chance.

- Det er en stor cadeau til AaB, at de fik lukket os godt ned, men det er også for dårligt af os selv, at vi ikke skabte noget mere.

- Vi har trænet hele ugen på, at vi skulle prøve at nedbryde deres opspil helt nede fra, hvor de er utroligt gode til at finde Risgård, Kusk og Nicolaj Thomsen i mellemrummene.

- Men vi havde ikke modet til at stemple højt nok op for at kunne lukke ned for det, siger Makienok.

Brøndbys sportschef, Per Rud, er helt enig i sin angribers vurdering.

- Det er en kamp som denne, der mentalt er svær for AaB, fordi de har alt at miste. At de vinder kampen her er flot arbejde af AaB. Jeg tager hatten af for det arbejde, som Kent Nielsen og gutterne har lavet i denne sæson. Det er rigtigt flot, siger Per Rud.