Malene Schwartz modtager Harlekin Prisen

Hun var en af Danmarks første filmstars, og har medvirket i næsten 30 film siden gennembruddet i 1956, senest i Flammen og Citronen fra 2008. Men også hendes virke på teatret, i revyer, tv-serier og som teaterdirektør har sat sig spor i den kulturelle ver

Malene Schwartz er kendt for mange roller, men mon ikke klasserollen som Maud i tv-serien Matador er den, der har sat sig de dybeste erindringsspor i den danske folkesjæl?

I Nordjylland er hun desuden kendt og elsket for sin aktive rolle i at skabe det moderne Aalborg Teater, hvor hun var direktør fra 1994-2001. Senest har hun været teaterchef for Folketeatret frem til 2007.

72-årige Malene Schwartz er stadig aktiv på scenen, bl.a. når folketeatret.dk besøger Aalborg på dets turné med farce-klassikeren Høfeber. Derudover er hun i dag også aktiv som forfatter, og skrev i 2004 erindringsbogen "Livet er ikke for begyndere", en bog der danner basis for hendes foredrag af samme titel.

Direktør Ernst Trillingsgaard overrækker Harlekinprisen 2009 i Aalborg Kongres & Kultur Center lørdag den 7. februar, når prismodtageren gæster Aalborg, hvor Malene Schwartz i øvrigt spiller sammen med Ulf Pilgaard, som modtog prisen i 2005.

Forsiden lige nu