04:48

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Malene vidste ikke hun var gravid før fødslen var i gang

De fleste par har ni måneder til at vænne sig til tanken om at skulle være forældre. Sådan var det ikke for et par fra Brønderslev. De vidste ikke, at de ventede et barn, før fødslen faktisk var i gang.

Det er nu et halvt år siden, Isabella kom til verden. På seks timer vendte hun op og ned på sine forældres liv. Hun var nemlig langt fra planlagt.

- Mig og Kim havde bestemt, at vi slet ikke skulle have børn på grund af arvelige sygdomme, siger Malene Højen.

Parret fra Brønderslev vidste ikke, at Malene var gravid. Det gik op for dem en dag i august, da hun fik voldsomme mavesmerter og blev kørt på sygehuset i Aalborg. Her konstaterede vagtlægen, at hun faktisk var gravid.

- Han kommer og siger, om der var mulighed for at jeg kunne være gravid. Og jeg siger, at det kunne ikke lade sig gøre, for jeg var både blevet tjekket af egen læge og sygehus, for at finde ud af, hvad jeg fejlede, fordi jeg har været syg, siger Malene Højen.

Hun har længe og ad flere omgange døjet med forskellige sygdomme som maveinfluenza og betændelse i bugspytkirtlen. Parret regnede med, at lægen ville udskrive medicin, men sådan gik det ikke.

Parret blev sendt videre til fødegangen, og fik her at vide, at de inden for seks timer ville få et barn, fordi Malene faktisk var i gang med en fødsel.

- Så tænker jeg bare, at det kan jeg ikke. Vi skal i biografen i morgen. Det har vi da ikke tid til. Og jeg tænker, at jeg har kun en uges ferie. Jeg kan ikke klare det der på en uge. Det kan ikke lade sig gøre, fortæller Kim Pedersen, der er Malenes kæreste.

Fødslen gik godt, men oplevelsen og tankerne om den nye tilværelse er så chokerende, at den lille familie er indlagt på hospitalet i en uge.

- Det er jo urealistisk. Det er noget du læser om i bladene. Det er jo ikke noget, der sker. Hvis det sker, så sker det for nogen, vi ikke kender, nogen man ikke ved hvem er, siger Kim Pedersen.

Malene Højen fortæller, at hun ikke har haft synlige tegn på graviditeten.

- Ingenting! Jeg har passet det samme tøj, jeg har lavet de samme ting, som jeg altid har lavet. Jeg har haft menstruation igennem det hele, og jeg havde det tre uger inden jeg fødte hende, siger Malene.

Hun har igennem forløbet passet sin uddannelse på Handelsskolen. Set i bakspejlet kan hun godt huske at have lidt af træthed og kvalme. Men de tidligere negative tests har overbevist hende om, at maveinfluenzaen var problemet.

- Når vi ser tilbage så har kroppen jo gjort virkelig mange ting for ligesom at fortælle os, at der er noget I skal reagere på her. Og det skulle I gerne have gjort før. Men hovedet har simpelthen lukket ned. Jeg synes det er uhyggeligt, hvor stor en magt hovedet har over det, siger Malene Højen.

I dag er familien kommet så langt, at de har fundet sig godt til rette i de nye roller.

- Det er en hård omvæltning. Men det er det bedste man overhovedet kan forestille sig! Jeg vil ikke bytte det for noget i verden, overhovedet ikke, siger Kim Pedersen.