LIGE NU:

Mange ældre utilfredse med kommunal mad

Ældres tilfredshed med madordningen i Aalborg Kommune er raslet ned de seneste år.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget blandt 1300 brugere af hjemmeplejen i Aalborg Kommune er mange ældre ikke tilfredse med den mad, de får leveret gennem kommunens madordning. Godt nok er 79 procent er tilfredse med måltiderne. Men det er det laveste niveau i fire år.

Cirka 68 procent er tilfredse med smagen. Men det, der for alvor trækker ned, er prisen. Her er kun 39 procent tilfredse.

- Der har været stor fokus på priser i den seneste tid, så helt overrasket er jeg ikke, siger ældrerådmand i Aalborg Kommune, siger Ældrerådmand i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen (V).

Fokus på smag
Helt tilfreds er hun dog heller ikke. Kommunens målsætning er nemlig, at mindst 90 procent skal være tilfredse. Så for at forbedre resultatet vil hun nu sætte fokus på smag. Hun vil blandt andet invitere ældreråd og lokalråd til prøvespisninger, og hun håber, at det kan forbedre produkterne og gøre flere ældre tilfredse med den kommunale mad.

Prisen er der dog ikke meget at gøre ved.

- Vi holder øje med priser på markedet, men umiddelbart ser det ikke ud til, at priserne kan sænkes, siger ældrerådmanden.