03:31

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Mange børn holder ferie uden for skoleferien

Mange forældre tøver ikke med tage deres børn med på ferie uden for skoleferierne. Det er ofte i ugerne omkring vinterferien, at der mangler børn i klasserne, hvilket ifølge Danmarks Lærerforening er et problem.

Familien Møldrup Pedersen skal tilbringe to uger på et hotel i Thailand i uge seks og syv næste år, selvom seks-årige Isabella først har vinterferie i uge otte.

- Vi har valgt, at det skal lægge før uge otte, fordi min mand ikke kan få fri hele uge otte. Det er svært at sende ham hjem fra Thailand, fordi han skal på arbejde, så derfor har vi valgt at tage Isabella ude af skolen i 14 dage, siger Henriette Møldrup Pedersen.

Aabybro Skole er en af de mange skoler, der oplever, at forældre tager eleverne ud af skolen uden for skoleferien. Særligt i ugerne omkring vinterferien er flere elever taget på ferie.

- Jeg synes selvfølgelig, at børn skal gå i skole i den tid, der er skoletid. Men jeg kan også godt se, at forældre kan blive nødsaget til at tage en ferieuge uden for normal ferie, fordi det ikke passer med deres arbejde, siger Søren Dybdal Pedersen, skoleleder på Aabybro Skole.

Ifølge Danmarks Lærerforening er børnenes ekstra ferieuger et problem. Selvom børnene måske får lektier med, så går de glip af undervisning, og det kan også gå ud over de børn, der er tilbage i klassen.

- Når man er sammen i en klasse, så laver man forskellige ting på kryds og tværs, og hvis der hele tiden er nogle væk, så giver det nogle afbrud i det arbejde, der foregår. Det er vigtigt, at familierne tænker over, at børnene indgår i noget vigtigt, når de er i skole, fordi andre også lærer noget af, at de er der, siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

- Så længe vi ved, at Isabella er fagligt og socialt med, så kan jeg ikke se, at det er noget problem, siger Henriette Møldrup Pedersen.

Hvis ferien til Thailand bliver en succes, så vil Henriette Møldrup Pedersen ikke afvise, at familien igen kan finde på at tage Isabella ud af skolen for at tage på ferie.

- Så længe Isabellas klasselærer siger, at hun godt kan klare det fagligt, så synes jeg, at det er fint, siger Henriette Møldrup Pedersen.