Poul Madsen, Josefine Klougart, Hella Joof, Regnar Grasten og Hassan Preissler Fotograf: Lars Dahl Photography Foto: Fotograf: Lars Dahl Photography

Kulturmødet 2016. Fotograf: Lars Dahl Photography

Åbning af Kulturnødet 2016. Fotograf: Lars Dahl Photography Foto: Fotograf: Lars Dahl Photography

Kulturminister Bertel Haarder og Jette Elbæk. Fotograf: Lars Dahl Photography

KulturPladsen Foto: Lars Dahl Photography Foto: Fotograf: Lars Dahl Photography

1 af 5

Mange flere end tidligere kom til Kulturmødet 2016

Kulturens værdi og potentiale blev debatteret under rekordstort fremmøde på Kulturmødet 2016

Omkring 20.000 gæster valgte at lægge vejen forbi Nykøbing Mors til Kulturmødet 2016, som netop er slut.  Det er mere end en tredobling i forhold til første Kulturmøde i 2013, hvor 6000 gæster var med. I 2014 deltog 10.000 mennesker, og i 2015 var tallet 17.000.

Programmet har budt på omkring 400 kulturelle arrangementer, herunder 85 debatter. 300 debattører og et hav af skuespillere, musikere, forfattere, billedkunstnere mv. var med til sætte kulturen og kunsten i dagens Danmark på dagsordenen.

Årets hovedtema på Kulturmødet 2016 var ”Hvor er Danmark?”. Det gav anledning til at tage temperaturen på dansk kultur i dag og synliggøre kulturens værd og potentiale i forhold til det omgivende samfund på områder som integration, sundhed, politik og terror. 

 

- Jeg har oplevet en folkefest for kulturen med plads til at tænke højt, få pirret sanserne – og med plads til både det specielle og til bredden. 

Hans Ejner Bertelsen (Venstre), borgmester, Morsø 

 

Forventningens glæde har allerede indtruffet sig blandt Kulturmødets værter til et forrygende år 2017. Borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen (V), og regionsrådsformanden for Region Nordjylland, Ulla Astman (Socialdemokraterne) har store forventninger til Kulturmødet 2017.

- Jeg håber, at Kulturmødet 2017 også vil have succes med at tiltrække folk. Det er vigtigt , at vi fortsat diskuterer kulturen i debatter, samtaler og med en masse oplevelser. Vi har skabt en god struktur for Kulturmødet, og vi ser ud til at have fået nyt publikum, hvilket vi er rigtig glade for. Men det vigtigste for os er, at vi fastholder Kulturmødet som kulturens centrale mødested – også i år 2017, siger Ulla Astman.

Også Morsøs borgmester glæder sig over Kulturmødet 2016 med et flot og stærkt program og et møde, der har været med til at sætte Mors på landskortet.

- Jeg har oplevet en folkefest for kulturen med plads til at tænke højt, få pirret sanserne – og med plads til både det specielle og til bredden. På vegne af øens befolkning glæder det mig også, at Mors både bliver kendt som Limfjordens kulturperle og som vært for et nationalt arrangement. Vi prioriterer et godt værtskab, og vi ved, at værtskabet forpligter. Med årets succes har vi har fået et rigtig godt afsæt for forberedelserne af Kulturmødet 2017. Vi sætter barren højt for at fastholde det bedste fra årets Kulturmøde og videreudvikler arrangementet, så Kulturmødet 2017 bliver endnu bedre end før, lyder det fra borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af Kulturministeriet, Kulturaftale Nordjylland, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, KrogagerFonden, Jyllands-Postens Fond og Færch Fonden.

Se eller gense Kulturmøde 2016 på Salto :

http://www.tv2nord.dk/kulturmode/kulturmode-2016-1?autoplay=1#player

http://www.tv2nord.dk/kulturmode/kulturmode-2016?autoplay=1#player