Arkivfoto

Mange nordjyder på førtidspension

Alarmerende mange nordjyder er på førtidspension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Til trods for at udviklingen er vendt i resten af landet, er det endnu ikke lykkedes at knække kurven i ret mange nordjyske kommuner, og det betyder, at flere og flere nordjyder får tilkendt førtidspension.

I september modtog knap 35.000 nordjyder en permanent forsørgelsesydelse, heraf modtog godt 26.000 personer førtidspension. Region Nordjylland oplever som den eneste region fortsat stigning i antallet af personer på førtidspension.

Førtidspensioner gør et større og større indhug i mange kommunekasser - og den udvikling vil fortsætte, hvis kommunerne ikke gør en særlig indsats. Til gengæld har de nordjyske kommuner gode muligheder for at spare penge, hvis de investerer i en forebyggende indsats.

- Udfordringen er særdeles stor, og den nødvendige indsats tilsvarende omfattende, så rundt om i de nordjyske kommuner er der heldigvis sat gang i mange initiativer, men resultaterne peger desværre endnu ikke afgørende i den rigtige retning. Vi oplever stadig en lille stigning i tilgangen af personer til de permanente forsørgelsesydelser, siger Karsten Simensen, direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland.