1-årige Leya var så underernæret, at hun var tæt på at dø af sult, da hun efter ugers flugt fra DR Congo endelig nåede frem til flygtningelejren i nabolandet Uganda sammen med sin mor Anett og søskende. Leya nåede frem i tide og fik behandling. Det er mødre og børn som Leya og Anett, der har brug for danskernes hjælp, så de kan blive selvforsynende og uafhængige af fødevarehjælp. Foto: Edward Echwalu

Mangler 600 indsamlere

Folkekirkens Nødhjælp samler på søndag ind til bekæmpelse af sult gennem akut katastrofehjælp, langsigtet udviklingsarbejde og gennem fokus på menneskers rettigheder. Men der mangler indsamlere. Alene i Nordjylland mangler der over 600 af slagsen.

868 millioner mennesker går sultne i seng hver aften verden over. På søndag samler Folkekirkens Nødhjælp ind for at hjælpe disse mennesker. Der er plads til flere indsamlere landet over, lyder det fra hjælpeorganisationen.

- Vi må aldrig miste evnen til at føle med de mødre og fædre, der må opleve den ufattelige sorg at se deres børns liv truet af sult. Heller ikke selvom det er børn, der bor mange tusinde kilometer væk fra Danmark.

Sådan siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær forud for dette års sogneindsamling, hvor Folkekirkens Nødhjælp og flere end 1.300 af landets sogne sender tusindvis af frivillige indsamlere på gaden for at samle ind til kampen mod sult.

868 millioner mennesker på kloden er daglig plaget af sult eller underernæring. Hvert 12. sekund dør et barn af sult. Blandt de mest sårbare er kvinder og børn på flugt.

Folkekirkens Nødhjælp bekæmper sult gennem akut katastrofehjælp, langsigtet udviklingsarbejde og gennem fokus på menneskers rettigheder.

- Det er en alvorlig sag, vi samler ind til. Og vi har brug for alle gode kræfter. Derfor vil jeg gerne opfordre alle, som har tid til at give tre timer søndag formiddag, til at melde sig som indsamler, siger Henrik Stubkjær.

Bliv indsamler

Ring 8060 8060
SMS TUR til 1277
www.nødhjælp.dk

Mangel på indsamlere

Så mange indsamlere mangler Folkekirkens Nødhjælp i de nordjyske kommuner:
- Brønderslev/Dronninglund 45
- Frederikshavn 57
- Hjørring 50
- Jammerbugt 39
- Læsø 0
- Mariagerfjord 14
- Morsø 12
- Rebild 44
- Vesthimmerland 33
- Aalborg 309