LIGE NU:

Marco Sørensen efter F1-debut: Helt vildt

Den danske Formel 1-aspirant kørte mandag for første gang i en Formel 1-racer, da han testede for Lotus

Den danske racerkører Marco Sørensen sad mandag for første gang i en Formel 1-bil, da han testede for Lotus på Paul Ricard-banen i Frankrig.

- Jeg må nok indrømme, at det var den største dag i mit liv. Det har været en vild oplevelse at få lov til, siger den 23-årige nordjyde.

- Da jeg kørte ud på banen første gang, gik der kuldegysninger gennem kroppen. Jeg sagde til mig selv: Det er faktisk en Formel 1-racer, du kører i nu, Marco Sørensen. Det var helt vildt, siger Marco Sørensen.

Til dagligt kører han med i Formel 1-rugekassen Renault 3,5-serien, men danskeren er tilknyttet Lotus og fik altså mandag sine første kilometer i en rigtig Formel 1-racer.

- Teamet ville se mig an og se, hvordan jeg håndterede alle tingene. Kunne jeg klare presset og finde ud af knapperne på rattet. Sådan nogle ting. De testede mig som kører, og de sagde, at de var tilfredse med mig.

- Det var ikke svært. Jeg kunne godt mærke, at jeg lige skulle vænne mig til det hele, men jeg tænkte ikke, at "hold da op, den er svær at køre". Bilen var fysisk svær at køre i, men jeg var parat fysisk, så det var ikke noget problem, siger han.

Hvad fremtiden bringer, ved Marco Sørensen endnu ikke. Faktum er dog, at Lotus i øjeblikket ikke har sine to sæder til næste år udfyldt.

- Der er kommet udmeldinger ud, hvor man kunne tro, at mine chancer var rimelig store, men hvad mine chancer er, kan jeg ikke udtale mig endnu. Det finder jeg jo nok ud af på et tidspunkt, siger Marco Sørensen.

Han tror dog ikke, at han kommer i Formel 1 i 2014.

- Jeg ved ikke, om jeg er blevet testet med henblik på næste år, men inden for de næste par år skulle der gerne ske noget i forhold til Formel 1, siger han.