LIGE NU:

Margrethe fra Hasseris er Nordjyllands Naturtalent 2007

Nordjyske gymnasieelever har dystet med opgaver om alt fra medicinal kemi til universitets sorte huller i håbet om at blive kåret som Nordjyllands Naturtalent. Lørdag blev præmierne overrakt til eleverne bag de allerbedste projekter.

I weekenden blev en række dygtige elever fra de nordjyske gymnasier præmieret for deres naturvidenskabelige opgaver. For andet år i træk kårede Aalborg Universitet Nordjyllands Naturtalent, og igen i år var det en elev fra Hasseris Gymnasium, der kom allerøverst på podiet.

I kategorierne Fysik, Kemi, Matematik og Biologi/Sundhedsteknologi/Humanbiologi blev vinderne hædret ved præmieoverrækkelsen på Studenterhuset i Aalborg. Den største ære samt titlen som Nordjyllands Naturtalent 2007 tilfaldt den samlede vinder Margrethe Høstgaard B. Henriksen fra Hasseris Gymnasium, der havde imponeret dommerkomiteéen med sit bidrag i Biologi-kategorien.

- Margrethes opgave om styring af processer i celler biokemi er meget imponerende, og hun demonstrerer et overblik over genregulatoriske mekanismer på et meget højt niveau. Det er præsenteret på en simpel og overskuelig måde, og det viser, at hun er i stand til at udvælge det mest relevante. Det er også tydeligt, at Margrethe har en sikker hånd med hensyn til de konklusioner, der er draget ud fra de eksperimenternes resultater, forklarer lektor Kåre Lehmann Nielsen.

Han er en af de forskere, der har været med til at bedømme gymnasieelevernes opgaver på baggrund af blandt andet videnskabelig fremgangsmåde, originalitet og formidling.

Professor Daniel Otzen, der er en af idémændene bag Nordjyllands Naturtalent, er imponeret over det generelle niveau.

- Generelt må man sige, at niveauet er meget højt, og emnevalget viser også, at de unge mennesker ikke er bange for at prøve kræfter med alt lige fra elementarpartikler og kvantemekanik over medicinal kemi og infrarød spektroskopi til sorte huller og fremstilling af finsprit, supplerer professoren .

Elever fra gymnasier i hele Nordjylland har indsendt naturvidenskabelige projekter inden for de fire kategorier. Eleverne i 3.g-klasserne skal hvert år aflevere en større skriftlig opgave i et højniveaufag, og det er særligt denne type opgaver, der har været med i kapløbet om årets præmier på i alt 15.000 kroner, sponsoreret af Det Obelske Familiefond. Den samlede vinder Margrethe Høstgaard B. Henriksen fra Hasseris Gymnasium løb med i alt 5000 kroner.

Konkurrencen om Nordjyllands Naturtalent er en del af Aalborg Universitets indsats for at gøre ungdommen interesseret i naturvidenskab, der er en vigtig ressource for et videnssamfund som det danske.

Årets vindere:
o Biologi 1. præmie: Margrethe Høstgaard B. Henriksen, Hasseris Gymnasium
o Biologi 2. præmie: Sara Konstantin Nissen, Hobro Gymnasium
o Fysik 1. præmie: Maria Schou Ebbesen, Hasseris Gymnasium
o Fysik 2. præmie: Mads Brincker, Aalborghus Gymnasium
o Matematik 1. præmie: Rolf Ramsgaard Wognsen, Aalborghus Gymnasium
o Matamatik 2. præmie: Ditte B. Nielsen, Støvring Gymnasium
o Kemi 1. præmie: Torben Jensen, Støvring Gymnasium
o Kemi 2. præmie: Sarah S. Nielsen, Dronninglund Gymnasium

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

trine kammersgaard tvmidtvest

Giftig blomst breder sig i landskabet: Engbrandbægeren er giftig for husdyr

20200514-122913-L-1920x1190we

play Bør efterskoler kræve elever vaccineret? Forsker og forstander er uenige

def_thumb,50_percent

play Morgenvejr: En smuk dag i vente

mosbjerg 3

play Familie holder ferie som i gamle dage: - Det er et helt andet nærvær

trine kammersgaard tvmidtvest

Giftig blomst breder sig i landskabet: Engbrandbægeren er giftig for husdyr

20200514-122913-L-1920x1190we

play Bør efterskoler kræve elever vaccineret? Forsker og forstander er uenige

Til forsiden

Til forsiden