LIGE NU:

Mariagerfjord Kommune hjælper nødstedte husejere

Mariagerfjord Kommune laver nu en kampagne, som skal få folk til at huske at indberette, når de laver en tilbygning til deres hus.

I Mariagerfjord Kommune rækker man nu en hånd ud til de mange husejere, som ikke får indberettet den rigtige størrelse på boligen.

Hvert fjerde hus er nemlig opgjort forkert i det såkaldte bygnings- og boligregister. Det betyder, at mange borgere er i fare for at tabe penge eller komme i klemme, når de skal sælge huset.

Det problem vil man nu gøre noget ved i Mariagerfjord.

- Vi vil gerne have at folk bliver opmærksomme på, om de har sendt de rigtige oplysninger til BBR-registeret. Det stiller folk i en meget bedre situation, når de skal sælge huset, hvis de har styr på det, siger teknik- og bygchef Lars Højmark.

Det går typisk galt, fordi folk ikke ved, at de skal indberette, når de eksempelvis bygger en terrasse -eller laver en anden udvidelse af huset. Hos mæglerfirmaerne oplever man ofte problemet.

- Der er mange, som ikke har styr på tallene. Det er noget, som kan trække et hussalg i langdrag, når de står og skal sælge, forklarer ejendomsmægler Jørgen Steve.

I værste fald kan borgeren få en sag på halsen, hvis huset ender med at blive solgt med en forkert opgørelse. Derfor anbefales det, at man laver en opmåling, hvis man er i tvivl om boligens størrelse.