02:52

Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

1 af 2

Mariann Nørgaard satser på comeback

Venstrerådmanden gennem 12 år vil nu satse sine talenter på at komme i Folketinget efter tirsdagens valgnederlag i Aalborg.

Efter flere dages pause i medierne stiller en fattet Mariann Nørgaard nu op, efter at hun forleden tabte sin rådmandspost ved kommunalvalget.

Efter to perioder som borgmesterkandidat var hun denne gang henvist til sin partilistes 3. plads, og den formåede hun ikke at sprænge på valgnatten.

- Jeg kunne se det som stemmerne kom ind tirsdag aften, at jeg ikke fik de stemmer som jeg håbet og forventet især i Aalborg By, siger Mariann Nørgaard.

Den markante venstrerådmand måtte se sig slået på de personlige stemmer af den unge kandidat Mads Duedahl, der altså dermed skubber Mariann Nørgaard ud af den magtfulde Magistrat. En situation hun havde forsøgt at forberede sig på.

- Jeg er egentlig ikke ked af det, men vil ikke lægge skjul på, at jeg meget gerne ville have haft endnu en periode som rådmand. Der er så mange projekter og opgaver, som jeg gerne ville have afsluttet. Vælgerne ville det anderledes og det tager jeg til efterretning.

Intet tyder dog på at det skuffende resultat tirsdag får Mariann Nørgaard til at opgive sine politiske ambitioner. Hun er forlængst blevet udpeget som folketingskandidat i Mariager Fjordkredsen. En kreds, hvor hun på mange måder er på hjemmebane.

- Jeg er jo født og opvokset i Øster Hurup, så jeg kender en masse Venstrefolk i den del af Himmerland. Jeg håber, at det giver mig ekstra opbakning, for Mariager Fjordkredsen er ikke så stor at den automatisk giver valg.