LIGE NU:

Marianne Helgstrand vandt på hjemmebane

Det kom som en stor overraskelse for hende selv, men Marianne Yde Helgstrand vandt dressurklassen Chedi Residence Grand Prix på Lollipop 126.

Det var kun 3. gang, Marianne Yde Helgstrand red Grand Prix på den 15-årige vallak, og hun havde på ingen måde forventet, at hun ville kom øverst på podiet.

- Ved Hingstekåringen i Herning i marts blev vi nummer 11, og jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville vinde. Jeg havde håbet, at vi ville komme i top-5, men mere havde jeg ikke turde håbe på, fortæller Marianne Yde Helgstrand.

Flere tusind mennesker tog i dag imod tilbuddet om at kigge indenfor hos Helgstrand Dressage i Hammer Bakker.

Marianne Yde Helgstrand er, som navnet antyder, i den grad på hjemmebane i denne weekend, og det betyder, at der var ekstra nerver på, da hun red på banen.

- Mine ben rystede en hel del mere, end de plejer at gøre. Det er jo egentlig fjollet, for det er jo de samme mennesker, der kigger på, men det betyder noget, at vi er hjemme hos os selv, og så forpligter navnet Helgstrand jo også, må jeg indrømme, siger Marianne Yde Helgstrand.

Marianne Yde Helgstrand var dog ikke mere plaget af nerver, end at hun kunne gennemføre sit ridt så overbevisende, at hun rent faktisk vandt, og måske kan ekstra nerver måske oven i købet bruges konstruktivt.

- Jeg synes, jeg fik styr på nerverne, da jeg først kom i gang, kunne jeg slappe af, og vi havde en rigtig god tur”, fortæller Marianne Yde Helgstrand, som søndag skal ride Grand Prix Special.