01:35

Foto: Kim Christiansen

1 af 2

Markante prisfald på boliger i Nordjylland

Der har været markante prisfald på de nordjyske boliger i 4. kvartal. Værst er det gået ud over Vesthimmerland med et fald på 15,8 procent. Ifølge cheføkonom fra Spar Nord er situationen alvorlig.

Det er svært at sælge sin bolig i Nordjylland i øjeblikket. I hvert fald hvis den ligger uden for Aalborg. Dem, der endelig er blevet solgt, er sat massivt ned i pris, viser tal fra Realkreditrådet.

Det er kommuner som Frederikshavn, Morsø og Vesthimmerland, som det er gået værst ud over.

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, mener, at det er en alvorlig situation, som boligmarkedet befinder sig i.

- I en historisk sammenhæng så skal vi nogle år tilbage, for at se så stort et fald bare på et kvartal, siger han til TV2/Nord.

I Aalborg er huspriserne steget som det eneste sted i Nordjylland, og det er der en god forklaring på, ifølge Jens Nyholm.

- Folk flytter fra landet og ind til byerne, siger han.

Men det er også den økonomiske og politiske usikkerhed, som ligger til grund for faldet, mener Jens Nyholm.

- Den usikkerhed, der er omkring skat, valg og jobs, gør, at man står i en situation, hvor man er meget tilbageholdende som køber.

Ejendomsmægler Hans Olsen, EDC Løgstør, kan godt mærke at det er trægt. Han har 115 huse til salg, og der er langt imellem salgene, og der er et stort nedslag i prisen.

- Nu har jeg været ejendomsmægler i 12 år og vi her ikke prøvet noget lignende i den periode, siger han til TV2/Nord.

I Hans Olsens kommune, Vesthimmerland, er der et fald på 15,8% i kvadratmeterprisen, på de få huse der er handlet. Folk afventer og er usikre på fremtiden, mener han.

- Først og fremmest skal vi have fået noget valg, så vi kan få den usikkerhed der ligger i det overstået, siger han.