Markvej får lov at blive

00:55

Markvejen ved Oustrupvej i Aars får lov at blive. Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Vesthimmerlands Kommune besluttede mandag at afvise en ansøgning fra det lokale menighedsråd om at lukke en markvej, som de bruger til at komme ned til deres marker.

Teknik og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttede mandag, at sige nej til at lukke en markvej ved Oustrupvej i Aars. Det er godt nyt for en gruppe lodsejere, der bruger vejen til at komme ned til deres marker.

Det er Aars Menighedsråd, der har ønsket, at markvejen skal lukkes, fordi de vil anlægge en ny anneks-kirkegård. Menighedsrådet ejer jorden og havde søgt om dispensation til kommunens lokalplan, hvor der står, at vejen skal bevares. Men uden vejen kan lodsejerne ikke komme ned til deres jord med landbrugsmaskiner. Lodsejernes jord ligger nemlig forenden af den markvej, som Aars Menighedsråd ønsker at inddrage i forbindelse med anlæggelsen af den nye kirkegård. 

Det var et enigt Teknik og Miljøudvalg, der afviste menighedsrådets ansøgning:

- Vi har besluttet, at lokalplanen skal overholdes. Det betyder, at vejen skal respekteres, men det betyder ikke nødvendigvis, at lodsejerne bare kan bruge vejen. Det er et spørgsmål om, hvem der har vej-ret, og det blander vi os ikke i. Det er en civilretslig domstol, der skal beslutte det, siger Niels Krebs Hansen (K), formand for Teknik og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Forsiden lige nu