Marsvin dumpet i skov: - De har ingen chance i naturen

21 marsvin slap for at omkomme i kulden, da nogle forbigående fandt dem i en skov og indleverede dem hos Nordjyllands Internat.

Nordjyllands Internat i Hjallerup vrimler lige nu med marsvin. De fik indleveret hele 21 af slagsen, der bar blevet efterladt i en skov. 

quote De har ingen chance. De er heldige, dem der nåede frem

- Lotte Brink, Nordjyllands Internat

Med sådan en hård medfart, skal de små kræ prise sig lykkelige for, at de blev fundet. Den danske natur er nemlig ikke for marsvin.

- De kan ikke selv klare sig i skoven. De kan ikke finde føde, og der er koldt i Danmark. De har ingen chance. Det var meget bedre, man kørte til dyrlægen og fik dem aflivet. Det her er at aflive dem langsomt, så de er heldige, dem der nåede frem, siger Lotte Brink, der er leder hos Nordjyllands Internat i Hjallerup.

Nu venter de 21 på nye hjem. Nogle af dem var ikke så menneskevante, og er blevet anbragt i pleje, mens de vænner sig til mennesker. Andre var drægtige og er ligeledes kommet i pleje, så mødre og unger kan blive gjort klar til at komme ud i deres nye familier.

- Der var egentlig flere i skoven, men fordi det var ved at blive mørkt, var de ikke til at finde. Når der var så mange på et sted, er det fordi, de er blevet efterladt der, fortæller Lotte Brink.

Det er langtfra hver dag, at de får leveret et så stort hold marsvin, og det er altså ikke ligetil at afsætte så mange.

- Det er lidt meget, så det går ikke så hurtigt.

 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland