04:01

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Masser af job til unge civilingeniører

For mange nyuddannede er en færdiggjort uddannelse lig med en lang sej kamp for at finde et arbejde. Men sådan er det ikke for Troels Hosbjerg. På hans studie står virksomhederne i kø for at ansætte.

Troels Hosbjerg læser på syvende semester til civilingeniør på Aalborg Universitet. Om halvandet år er han færdig, men han kommer med stor sandsynlighed ikke til at gå ledig. Unge civilingeniører i Nordjylland er nemlig meget attraktive.

- Der er ufattelig mange muligheder. Man kan tage til udlandet og få arbejde og man kan også være i Danmark. Virksomhederne vil have os, også inden vi er færdige, siger Troels Hosbjerg, der læser til civilingeniør på Aalborg Universitet.

En af de virksomheder, der jagter elever som Troels, er ingeniørfirmaet Rambøll. For dem kommer interessen ikke på et tilfældigt tidspunkt. Det kræver nemlig stor arbejdskraft at etablere byggeprojekter som den kommende letbane, et nyt supersygehus og en tredje Limfjordsforbindelse i Aalborg.

Det er ikke kun arbejdskraften, der gør de nyuddannede civilingeniører interessante. De unge er vigtige i forberedelserne til fremtiden.

- Vi skal have den nyeste viden i spil og den nyeste viden kommer ofte fra universiteterne. Så det er det, de unge skal hjælpe med, siger Morten Dalsgaard, afdelingsleder for byggeri, Rambøll.

Efter finanskrisen stod det stille i byggebranchen, men den udvikling er nu vendt, hvilket kan ses på ledigheden. Blandt bygnings- og anlægsingeniører er ledigheden under to procent - et fald på omkring en tredjedel det seneste år. Samtidig er lønnen steget næsten fire procent på et år.

- Jeg håber, at en privat ingeniør kan bruge min arbejdskraft, og fastansætter mig. Det er jo i realiteten et drømmescenarie, siger Troels Hosbjerg.