02:12

Antallet af turister i Nordjylland er steget med 10 procent i forhold til 2015

Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Masser af turister, men ingen huse

Sommeren 2016 ser ud til at blive den bedste turistsæson nogensinde i Nordjylland, men der er ingen ledige sommerhuse til køen af turister.

Det halvdårlige sommervejr har ikke skræmt turisterne væk. Alle sommerhuse er lejet ud, og der meldes samtidig om masser af udenlandske gæster.

Hos VisitNordjylland viser de tørre tal, at der er tale om markant flere turister end sidste år.

- Nogle af de tal, vi allerede nu kan se i forhåndsbookingerne, viser en fremgang på ti procent i forhold til 2015. Så det ser rigtig lovende ud, siger Lars Enevold Pedersen, direktør i VisitNordjylland

Ifølge turistdirektøren er branchen blevet meget bedre til at markedsføre sig. Og så ligger tyskernes ferie godt i år i forhold til den danske sæson.

Vi har ikke et eneste hus, der er ledigt de næste tre-fire uger, så nu skal vi i gang med en massiv kampagne for at få flere husejere til at melde sig.

Jonna Kande, destinationschef, Sol og Strand

- Endelig er der den lidt mere triste baggrund, at vi har set uroligheder i Tyrkiet og Egypten, som kan få tyskerne til at vælge Danmark i år. Her har vi så en fordel, siger Lars Enevold Pedersen.

Den nordjyske turistsucces har dog også en pris, for nu mangler udlejningsbureauerne huse.

- Vi har ikke et eneste hus, der er ledigt de næste tre-fire uger, så nu skal vi i gang med en massiv kampagne for at få flere husejere til at melde sig. Ellers må vi sige nej, og det er ærgerligt, siger Jonna Kande, destinationschef i Sol og Strand.