Over hver tredje bil holdt ulovligt parkeret i Brønderslev, da TV2/Nord besøgte parkeringspladserne tirsdag eftermiddag. Foto: Kim Christiansen

Masser af ulovlige parkeringer

Siden 1. januar har der ingen parkeringsvagter været i Brønderslev Kommune. Og det bliver i høj grad udnyttet. Over hver tredje holdt ulovligt parkeret i Brønderslev tirsdag.

Noget kunne tyde på, at bilisterne i Brønderslev har opsnuset, at der for tiden ikke er nogen parkeringsvagter i kommunen. TV2/Nord besøgte tirsdag parkeringspladserne i Brønderslev midtby, og 15 af de 40 biler, som TV2/Nord talte, holdt ulovligt parkeret. Mange parkeringspladser i Brønderslev har en tidsbegrænsning på to timer, og dette blev bestemt ikke overholdt.

Men selv om man holder ulovligt, får det højst sandsynligt ingen konsekvenser. Brønderslev Kommune har nemlig opsagt aftalen med Parkeringskontrol Nord fra 1. januar, uden at kommunen er klar med en anden løsning. 

- Nu kan jeg ikke sige, om det er, fordi folk har observeret, at der ikke er parkeringsvagter. Men jeg havde godt nok sagt på byrådsmødet, at vi ikke skulle snakke så højt om, at der ikke var parkeringskontrol i en vis periode. Men jeg håber og tror på, at folk i bund og grund har en god moral, og at de simpelthen bare har glemt at sætte skiven, siger Mikael Klitgaard (V), der er formand for Miljø og Teknikudvalget i Brønderslev Kommune.

Indtil videre kan Brønderslev Kommune ikke give et svar på, hvornår der kommer parkeringsvagter igen. Men den 10. januar skal Miljø - og Teknikudvalget diskutere den fremtidige parkeringsordning.

- Det er selvfølgelig min intention, at det her bliver løst hurtigst muligt, og det vil sige, at vi på mødet d. 10. januar skal lægge en plan, der kan træde i kraft indenfor nogle uger eller få måneder, siger Mikael Klitgaard. 

Brønderslev Kommune vil uddanne kommunale medarbejdere til at varetage parkeringskontrollen i fremtiden. 

Brønderslev Kommune har opsagt aftalen med ParkeringsKontrol Nord, som hidtil har varetaget kommunens kontrol af parkerede biler, fordi borgere såvel som kommunen var utilfredse med måden, hvorpå de udførte kontrollen. Også Hjørring Kommune har opsagt sin aftale med Parkeringskontrol Nord.