Foto: Allan Storkborg

Matchvinder Due mangler vished om fremtid

Anders Due, som søndag blev matchvinder for FC Nordsjælland mod Horsens, ved ikke, hvilke planer hans arbejdsgiver AaB har med ham.

Lejesvenden Anders Due kan godt se det paradoksale i, at han med det afgørende mål i FC Nordsjællands 2-1-sejr over AC Horsens isolerede sin reelle arbejdsgiver, AaB, endnu mere i bunden af Superligaen.

Midtbanespilleren, som efter planen skal retur til Aalborg efter nytår, lader sig udadtil dog ikke mærke af situationen.

- Jeg har haft mit fokus her i FCN. Jeg skal selvfølgelig have en snak med AaB om, hvad klubben har tænkt sig. Jeg har et halvt år tilbage, så AaB må komme med noget information om, hvad der skal ske med mig, siger Anders Due.

Han blev tidligere i efterårssæsonen udlejet fra AaB til FC Nordsjælland, fordi han ikke passede til den svenske træner Magnus Pehrssons filosofi. For snart to måneder siden blev Pehrsson imidlertid fyret, og Kent Nielsen overtog trænersædet i AaB.

Anders Due har endnu ikke talt med Kent Nielsen om, hvorvidt træneren planlægger med ham, og han stiller ingen faste krav.

- Det er ikke sådan, at jeg skal have garanti for at spille, jeg skal spille godt for at være med hver gang. Men det fungerede ikke mellem Magnus Pehrsson og mig, så det var det bedste for mig at komme væk.

- Men nu er Magnus væk, og jeg har hørt meget godt om Kent, så vi må se, hvilke planer han har for mig, siger Anders Due.

Den udlejede spiller føler, at hans efterår i FC Nordsjælland er forløbet fint.

- Jeg har lagt op til en del mål og fået scoret et par vigtige mål. Det har været en fornøjelse at være her, og det er en fantastisk form for fodbold. Det giver en spillertype som mig nogle klart bedre vilkår, end jeg har været vant til, siger Anders Due.