Retten i Thisted skal tage stilling til, om kommunen havde ret til at bede en alvorligt syg kvinde afbryde sin barsel for senere at fyre hende.

Måtte afbryde barsel og blev fyret

Thisted Kommune frikendt i sag om fyret pædagogmedhjælper.

Det var ikke en overtrædelse af ligebehandlingsloven, da Thisted Kommune afskedige en 27-årig kvinde under sygdom, fastslog Retten i Thisted onsdag.

Det skriver TV/MIDT-VEST.

I den principielle sag om ligestilling blev Thisted Kommune dermed frikendt efter at have fyret en pædagogmedhjælper. Den 27-årige var ansat på Hundborg Børnecenter, og mens hun var på barsel blev hun alvorligt syg af leukæmi.

Thisted Kommune opfordrede kvinden til at afbryde sin barsel og melde sig syg, og efter 194 dage blev kvinden fyret.

Pædagogmedhjælperens fagforening FOA Thisted-Morsø mente at fyringen var uretmæssig, og havde krævet en erstatning på 12 måneders løn til kvinden.

- Det kommer voldsomt bag på mig, at Thisted Kommune er blevet frifundet. Det er klart for os, at der er sket et brud på ligebehandlingsloven, siger faglig sekretær Leif Vestbjerg-Nielsen fra FOA Thisted-Morsø til TV/MIDT-VEST.

Hos Thisted Kommune er de glade for dommen, som anses for at være principiel.

- Kan du gemme din barsel, indtil barnet er fyldt ni år og dermed være beskyttet mod fyring? Det er spørgsmålet, siger personalechef i Thisted Kommune, Thomas Rosenkrands.

 - Det vil have store konsekvenser for os, hvis vi havde tabt sagen. Hvis man kan gemme barselsorlov, kan man bruge den som beskyttelse, hvis der eksempelvis kommer en fyringsrunde.

FOA Thisted-Morsø skal betale sagsomkostningerne på 40.000 kroner.