LIGE NU:

Måtte fjerne seler i bus for at gøre den lovlig

En børnehave på Mors blev taget i at have seler i deres bus. Det måtte de ikke, så nu har de fjernet dem, og nu er bussen lovlig.

Børnehaven Marollebo fra Nykøbing fik besøg af en stikprøvekontrol fra Trafikstyrelsen. De fandt sikkerhedsseler i børnehavens bus, som var monteret på sæderne og ikke karosseriet, hvilket er ulovligt. Derfor har børnehaven nu fjernet sikkerhedsselerne, så bussen igen er lovlig.

- Vi blev klemt i en lovgivning i forhold til at skabe sikkerhed. Ikke at det er optimalt, men det er sådan, det er. Der er jo ingen, der sætter nye seler i så gammel en bus, og omvendt skal man heller ikke skrotte en velfungerende bus, der lever op til de øvrige sikkerheds- og lovkrav, siger Bettina Lund, der er leder af børnehaven.

Stikprøvekontrollen viste, at kun en af 13 tilfældigt udvalgte busser levede op til Trafikstyrelsens sikkerhedskrav. Alligevel chokerer det børneforældre i Marollebo børnehave, at bussen nu uden sikkerhedsseler kan gå gennem et sikkerhedstjek.

- Det har jeg det skidt med. Jeg føler, at det var bedre før, hvor de var fastspændte. For at bussen kan få lov til at køre videre, skal selerne pilles af. Jeg synes, kæden hopper helt af, siger Palle Graff Mouritsen, der er forælder til en af børnene i Børnehaven.