Mayday fra skipperskole

01:51

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Skagen Skipperskole råber på hjælp. Forleden indviede man en helt ny hypermoderne, kæmpestor og arkitektonisk anderledes skole. Nu mangler man penge til inventar.

Den ny skipperskole på 2.500 kvadratmeter på Kuttervej i Skagen blev indviet i fredags. 45 millioner kroner har den kostet. Nu mangler skolen bare noget inventar at fylde i den. 

 - Vi kan jo ikke bare sidde på nogle gamle ølkasser. Vi bliver nødt til at få nogle ordentlige møbler, der kan matche den flotte arkitektur, siger forstander Anders Christian Toft Andersen til TV2/NORD.

 
Skipperskolen, der er Danmarks eneste tilbageværende af sin slags, er bygget med regionale vækstmidler fra EU og med en statsstøttet låneordning. At der nu mangler inventar kan forstanderen ikke se noget mærkeligt i. 

 
- Skæg og snot for sig. Budgettet for den ny skole er jo blevet overholdt, men jeg vil da godt indrømme, at det er kommet bag på os, hvor stor skolen egentlig er, siger forstanderen. 

Midt i januar tager eleverne den ny store skole i brug. Lige nu er der for eksempel kun råd til nye møbler i tre af de seks klasselokaler. 
Foreløbig har flere - især lokale sponsorer - støttet skipperskolen med lige omkring 1 million kroner. Det er dog langt fra nok.  

- Der er bestemt plads til flere på vores sponsorvæg, siger forstander Anders Christian Toft  Andersen.

I morgen tager økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune stilling til om man også vil støtte skolen.

Forsiden lige nu