LIGE NU:

Med hele Hjørring som legeplads

Tusindvis af unge var i dag samlet i Hjørring for at feste, lege og opleve byen.

Studiestarten er sat ind, og byer over hele landet har i disse uger travlt med at vise sig fra deres bedste side for de nye studerende. Det gælder også i Hjørring, hvor alle byens unge i dag var inviteret til studiestartsarrangementet "Hjørring live"

Arrangementet er en blanding af fest, koncerter og konkurrencer, hvor byens unge duellerer mod hinanden i forskellige discipliner, samtidig med at de oplever byen. Alle kan dog være med, og det er ikke et krav, at man er studerende.

Hele omdrejningspunktet for begivenheden er adskillige antal lege rundt omkring i byen kaldet "The Game". En slags konkurrence hvor Hjørrings foreninger samt kultur- og uddannelsesinstitutioner byder ind med forskellige aktiviteter, de unge kan deltage i rundt i hele byen.

Aktiviteterne omkring "The Game" er primært tiltænkt de studerende. Ideen med "Hjørring Live" er da også at skabe en begivenhed omkring studiestarten, der kan byde de unge velkommen til byen. Det betyder dog ikke, at resten af Hjørring ikke kan være med, fortæller Hjørrings Borgmester, Arne Boelt.

-Der er også mange ældre mennesker, der synes det er helt fantastisk. Det er virkelig noget, som samler hele byen. Så det er bare fedt, siger han.

"Hjørring Live" er et samarbejde mellem Hjørring Kommune, byens uddannelses- og kulturinstitutioner samt handels- og foreningslivet, der alle byder ind på forskellige måder. Man forventer at omkring 4000 unge har deltaget i festlighederne.

Du kan se mere fra den store fest i aftenens udsendelse kl 19.30.