Foto: Pressefoto: Kasper Palsnov

Medie: Ledende medarbejder afviser bedrageri

Skandalen om det kuldsejlede selskab OW Bunker har her til aften taget en uventet drejning.

Ifølge DR Nyheders oplysninger afviser de ledende medarbejder fra selskabets datterselskab i Singapore, der onsdag mødte op på virksomhedens kontor i Nørresundby, at de har begået bedrageri overfor virksomheden.

Det fremgik ellers af en fondsbørsmeddelelse, som selskabet udsendte torsdag morgen. I løbet af dagen har forskellige repræsentanter fra selskabet også gentaget forklaringen.

De ledende medarbejdere er da heller ikke indtil videre hverken blevet bortvist eller meldt til politiet, og DR Nyheder erfarer, at den ene af dem samarbejder med selskabet om at få styr på det rod, der nu er dokumenteret.

OW Bunkers primære produkt er at købe og sælge brændstof til skibe.

Ingen har endnu det fulde overblik over størrelsen på svindlen, men OW Bunker vurderer, at der er blevet svindlet for i alt 125 millioner dollars, hvilket svarer til knap 750 millioner danske kroner.

Samtidig har OW Bunker fortalt, at yderligere 125 millioner dollars er gået tabt som følge af dårlig risikostyring. Dermed er 1,5 milliarder danske kroner gået tabt og egenkapitalen i virksomheden er væk.

Sidste år havde virksomheden en omsætning på 92,3 milliarder kroner, og blev dermed Danmarks næststørste selskab målt på omsætning. Kun A.P. Møller - Mærsk er større.

Der er omkring 20.000 aktionærer - og flere end 600 ansatte.