Menighedsrådmand: Kritik skudt over mål

TV2/NORD fortalte søndag om sognepræst Peter Bandholm, som siger op i protest over udviklingen i de danske menighedsråd. Præsten mener medlemmerne udelukkende sidder i rådene for at opnå magt. Det bliver nu afvist af Landsforeningen af Menighedsråd

Stilheden på de danske kirkegårde er som den plejer, men bag dørene i de danske menighedsråd er stemningen langt fra harmonisk.

- Det er ved at komme dertil at menighedsrådene får for meget at skulle have sagt, siger den afgående sognepræst Peter Bandholm.

Præsten har fået nok af de magtbegærlige menighedsråd og siger til august farvel til Asaa Kirke - den hårde kritik bliver dog afvist af et mangeårigt nordjysk menighedsrådsmedlem.

- Jeg synes, kritikken er skudt over mål. Menighedsrådene har meget at skulle have sagt, men man må ikke glemme, at sognepræsten også er medlem af menighedsrådet, siger Ole Stevns fra Landsforeningen af Menighedsråd.

I Danmark er der over 2.000 sogne - derfor kan stridigheder i kirkemiljøet ikke undgås - heller ikke i Aalborg Stift.

- Jeg vil ikke udelukke, at der kan være problemer. Alene i Aalborg er der over 200 sogne, så selvfølgelig er der konflikter, forklarer provst Peter Krogsøe til TV2/NORD.

Se mere i vores udsendelse mandag kl. 19.30.