1 af 3

Meningsmåling: Ø sikrer rødt flertal i Aalborg

En meningsmåling foretaget af Epinion for TV2/Nord og P4 Nordjylland viser, at Enhedslisten sikrer rødt flertal i Aalborg. Til gengæld tegner det til at blive et katastrofevalg for SF, der står til at miste fire ud af fem pladser i byrådet.

Med Per Clausen i spidsen brager Enhedslisten ind i byrådet i Aalborg med tre pladser, viser meningsmålingen. Samtidig går Socialdemokraterne med Thomas Kastrup-Larsen i spidsen et mandat frem til 13.

- Jeg er glad, men med forbehold for at det jo er en meningsmåling. Jeg er ikke borgmester endnu og har stor respekt for vælgernes endelige dom om en uge. Men jeg er glad for målingen, som viser borgerne er tilfredse med den kurs, der er lagt, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Det er nok til at udligne det, der tegner til at blive et katastrofevalg for SF. Partiet fik ved forrige valg i 2009 16,3 procent af stemmerne. I den dugfriske meningsmåling er partiet nede på fem procent. Det betyder farvel til fire pladser for partiet, der står tilbage med et enkelt byrådsmedlem.

- Jeg glæder mig over det røde flertal. Men det er en meningsmåling og jeg afventer valgresultatet. Jeg håber og tror på bedre valg end det, meningsmålingen viser, siger SF's spidskanditat, Jens Toft-Nielsen.

På trods af en fremgang på et mandat for både Venstre og Dansk Folkeparti, kan blå blok ikke overtage magten i byrådet. For de Konservative står nemlig til at ryge helt ud af byrådet, hvor man i dag har to pladser.

Radikale Venstre formår med en lille fremgang at beholde sit ene mandat.

Dermed ender det, ifølge meningsmålingen, med en 18-13 sejr til den røde koalition i Aalborg ved valget den 19. november.

Meningsmålingen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.000 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte indbyggere i Aalborg Kommune på 18 år og derover. Interviewene er gennemført i perioden 18. oktober - 10. november 2013.