LIGE NU:

Mere tid til patienterne

12 nye administrative stillinger i det nordjyske sygehusvæsen

Flere sygehuse og afdelinger i Region Nordjylland vil prioritere, at læger og sygeplejersker skal bruge endnu mere tid på patienter end på administrative opgaver. I første omgang oprettes 12 nye administrative stillinger og flere ventes næste år.

- Læger og sygeplejersker bør ikke bruge unødig tid på administrativt arbejde. De skal have tid til at bruge deres spidskompetencer, og derfor gør vi en endnu større indsats for at fordele arbejdsopgaverne bedst muligt, siger Ulla Astman, formand for Regionsrådet i Region Nordjylland.

Arbejdsplaner tager tid

- Det er især i de store intensive afsnit, at afdelingssygeplejersker og souschefer bruger meget tid på arbejdsplaner. Simpelthen for at finde ud af, hvem der skal arbejde hvornår.

- Og bagefter bliver der igen brugt tid på ændringer ved sygdom. Det planlægningsarbejde kunne en administrativ medarbejder udføre, siger Mette Mulvad Mortensen, økonomi- og planlægningschef i Anæstesien.

Region Nordjylland og de berørte sygehuse og afdelinger har samlet bidraget med fire millioner kroner til de 12 nye stillinger.

Det forventes, at et tilsvarende antal stillinger bliver opslået i 2009 på samme måde, oplyser direktør i Region Nordjylland, Lars Mathiesen.